DANX är Nordens ledande specialist inom reservdelslogistik

Vår kärnverksamhet är nattdistribution, vilket innebär att vi levererar före kl. 07.00 på morgonen i Norden direkt till bagageutrymmet på över 6 000 servicebilar, verkstäder eller andra förbestämda platser. Vi distribuerar både över nordiska gränser och inom nationella gränser med en garanterad leveranssäkerhet på över 99 %.

Nattleverans från Europa

DANX har flera in-night flöden från Holland, Belgien och Tyskland. Härifrån erbjuder vi en 12-timmars leveransservice till hela Norden. För att täcka de stora avstånden i Skandinavien använder vi oss av en mix av både snabba mindre lastbilar och flyg för att kunna leverera före kl. 07.00 dag 1 till de nordligaste områden. Vi erbjuder också ett mer kostnadseffektivt transportalternativ där reservdelar skickas med våra lastbilssläp med nattleverans dag 2.

FSL, PUDO:er och RDC:er

DANX har en unik infrastruktur av FSL:er i Norden. Ett FSL är ett mindre lager av viktiga reservdelar som gör det möjligt att leverera tidskritiska reservdelar 24/7 med mycket kort svarstid. DANX har också Nordens största nätverk av PUDO´s men även mer traditionella lager (RDC), där vi plockar reservdelar under dagen och skickar ut för nattdistribution med leverans nästa morgon, före 07.00.

   

DANX är heltäckande inom servicelogistik

DANX är ett transport- och logistikföretag som fokuserar specifikt på logistik för serviceorienterade företag och eftermarknaden. Vår verksamhet är ursprungligen skapad för den mycket krävande IT-branschen som behöver hög leveranssäkerhet, nattdistribution, PUDO:er, SWAP-tjänst och reservdelslager 24/7. Idag betjänar vi många olika branscher som alla har fått stora fördelar genom att använda våra innovativa logistiklösningar och oöverträffade kvalitet.

IT reservdelar
Vitvaru & hemelektronik delar
Automotive delar
Jordbruk & skogsbruk delar
Truck delar
Övriga reservdelar
   

Fördelarna med nattleverans

En nattleverans hämtas tidigt på kvällen och levereras före 07.00 nästa morgon. Vårt nattleveranskoncept ger våra kunder flera fördelar, t.ex. snabbare tillgång till reservdelar och effektivare användning av tekniker. Vår uppfattning är att en tekniker ska använda sin tid till att reparera trasiga maskiner – inte hämta och returnera reservdelar. Detta kan DANX göra medan teknikern sover. Enligt vår erfarenhet kan en tekniker i genomsnitt göra 1 till 2 fler kundbesök per dag med DANX som servicepartner. Detsamma gäller för leveranser till verkstäder. Om en reservdel är tillgänglig redan från morgonen kan arbetet påbörjas omedelbart. Om den levereras först under dagen kommer reparationen ofta att skjutas upp till följande dag. Nattleverans är lösningen när imorgon inte är tillräckligt bra.

   

Europeisk nattrafik på 12 timmar

Varje natt har DANX flera nattransporter från Holland, Belgien och Tyskland till de nordiska länderna. Där de stora internationella express-företagen erbjuder sig att leverera på 24 timmar – gör DANX samma sak på 12 timmar. För att täcka de stora avstånden från mellersta Europa till hela Sverige, Norge och Finland, använder vi bland annat kvällsflyg från Düsseldorf. Våra snabba mindre lastbilar når mitten av Sverige från Holland på max 12 timmar. Från lager i Hamburg och Hannover täcker vi största delen av Sverige och Norge utan att använda flyg. Vårt nätverk kompletteras också med inrikesflyg, så att vår distributionstäckning i Norden är betydligt bättre än alla andra distributionsnät. DANX har som de enda sitt eget nattdistributionsnätverk i alla nordiska länder, och därför kan vi garantera en unik leveranssäkerhet på över 99 %.

   

FSL:er, PUDO:er och lagerlogistik

Utöver nattdistribution erbjuder DANX en lång rad relaterade tjänster, såsom traditionell lagerlogistik (RDC – Regional Distribution Centre), FSL (Field Stock Location) och PUDO (Pick Up - Drop Off). I en FSL garanterar vi, inom normala öppettider, att det tar mindre än 15 minuter från att beställningen kommer in till att reservdelen skickas ut och det tar mindre än en timme på natten och under veckoslut. Teknikerna kan antingen hämta reservdelen i FSL:en, eller så kan vi skicka reservdelen med en expressbil direkt till teknikern, där de redan håller på att reparera den defekta maskinen. Vi har 28 FSL:er placerade på strategiska kontaktpunkter över hela Norden. En PUDO är en bemannad avlämningspunkt där vi kan leverera reservdelar till teknikern och få deras defekta delar i retur. När det gäller IT-reservdelar returneras ofta upp till 90 % av alla reservdelar och här är det viktigt att det finns professionella PUDO-medarbetare för att säkerställa att rätt delar returneras. Många av våra kunder arbetar med tjänsteleverantörer och de vet ofta inte exakt vilken tekniker som kommer att utföra en viss reparation. I sådana fall kan reservdelarna skickas till en av våra PUDO´s i närheten av slutkunden och teknikern kan hämta sin reservdel härifrån precis innan reparationen utförs. Vi har över 75 PUDO´s i Norden.

Om du vill ha mer information om DANX är du välkommer att besöka vår webbplats www.danx.com

    

Kontaktformulär

Namn *
E-mail *
Telefon
Ämne *

Kontakt os

Du är alltid välkommen att ringa oss på+46 (0)8 556 368 00. Vi svarar dygnet runt, 24/7.

Om du önskar läsa mer om DANX vänligen ladda ner vår PDF här:.

DANX är verksamma natt och dag