DANX er Nordens ledende spesialist innen reservedelslogistikk

Vår kjernevirksomhet er nattdistribusjon, noe som betyr at vi leverer innen klokken 7.00 om morgenen i de nordiske land, rett inn i bagasjerommet på mer enn 6000 servicebiler, bilverksteder og andre forhåndsdefinerte leveringssteder. Vi distribuerer både på tvers av de nordiske grensene og innenfor den nasjonale grensene – og alt dette gjør vi med en garantert leveringssikkerhet på mer enn 99 %.

Nattlevering fra Europa

DANX har flere faste in-night ruter fra Nederland, Belgia og Tyskland, og fra disse landene kan vi tilby en 12-timers service til hele Norden. For å kunne dekke de store avstandene i Skandinavia, bruker vi raske varevogner og fly for å kunne levere før klokken 7.00 på dag 1. Vi tilbyr også en rimeligere levering hvor reservedeler sendes opp med våre lastebiler med nattlevering på dag 2.

FSL, PUDO-er og RDC-er

DANX har en enestående infrastruktur av FLS-er i Norden. En FSL er et mindre lager med viktige reservedeler som gjør det mulig å levere tidskritiske reservedeler 24/7 med svært kort responstid. DANX har også Nordens største nettverk av PUDO-er, og endelig kan vi tilby mer tradisjonell lagerlogistikk (RDC), hvor vi plukker reservedeler i løpet av dagen og distribuerer det i løpet av natten med levering neste morgen.

   

DANX dekker alle områder innen servicelogistikk

DANX er en transport- og logistikkvirksomhet med særlig fokus på logistikk for serviceorienterte virksomheter og ettermarkedet. Vår virksomhet ble opprinnelig laget for den svært krevende IT-industrien med behov for høy leveringssikkerhet, nattdistribusjon, PUDO-er, SWAP-service og 24/7 reservedelslager. I dag betjener vi mange forskjellige bransjer som alle tjener svært godt på å bruke våre innovative logistikkløsninger og uovertrufne kvalitet.

IT reservedeler
Deler til hvitevarer
Bildeler
Landbruk deler
Gaffeltruck deler
Diverse reservedeler
   

Fordelene ved nattlevering

En nattlevering sendes ut tidlig på kvelden og leveres innen 7.00 neste morgen. Vårt in-night set up gir kundene flere fordeler, som hurtigere tilgang til reservedeler og bedre utnyttelse av teknikernes tid. Tiden til en tekniker brukes best på å reparere defekte maskiner og ikke på å hente og avlevere reservedeler. Dette kan DANX gjøre mens teknikeren sover. Erfaringsmessig kan en tekniker gjennomsnittlig rekke ett til to kundebesøk mer om dagen med DANX som servicepartner. Det samme gjelder for leveringer til verksteder: hvis en reservedel ligger klar fra morgenen kan arbeidet begynne med det samme. Leveres den først i løpet av dagen, vil en reparasjon ofte bli forskjøvet til dagen etter. Nattlevering er løsningen når morgendagen ikke er bra nok.

   

Europeiske feeder ruter (in-night flows) på 12 timer

DANX har hver eneste natt flere nattlige ruter fra Nederland, Belgia og Tyskland til de nordiske landene. Store internasjonale ekspressfirmaer tilbyr 24-timers levering – DANX gjør det samme på 12 timer. For å dekke de store avstandene fra midten av Europa til hele Sverige, Norge og Finland, bruker vi kveldsfly fra bl.a. Düsseldorf lufthavn. Vår raske varevogner kommer seg fra Nederland til midten av Sverige på bare 12 timer. Fra lagre i Hamburg og Hannover dekker vi brorparten av Sverige og Norge uten å bruke fly. Vårt nettverk suppleres i tillegg av innenriksfly, og dermed er vår distribusjonsdekning i Norden betydelig bedre enn noen andre distribusjonsnettverk. DANX har som eneste leverandør sitt eget nattlige distribusjonsnettverk i alle de nordiske landene, noe som er bakgrunnen for at vi kan garantere den unike leveringssikkerheten mer enn 99 %.

   

FSL-er, PUDO-er og lagerlogistikk

DANX tilbyr i tillegg til nattdistribusjon en lang rekke relaterte tjenester, som for eksempel tradisjonell lagerlogistikk (RDC – Regional Distribution Centre), FSL (Field Stock Location) og PUDO (Pick Up - Drop Off). I en FSL garanterer vi innenfor vanlige åpningstid at det går mindre enn 15 minutter fra ordren kommer inn til reservedeler kan utleveres og at det går mindre enn en time om natten og i helger. Teknikere kan enten selv hente reservedeler i FSL-en, eller vi kan sende reservedeler avsted med en ekspressbil direkte til teknikeren som kan komme i gang med reparasjon av den defekte maskinen. Vi har 28 FSL-er plassert på strategiske knutepunkter overalt i Norden. En PUDO er et bemannet slippunkt hvor vi kan utlevere reservedeler til teknikeren og motta deres defekte reservedeler i retur. Innenfor IT-reservedeler returneres ofte opptil 90 % av alle reservedeler, og her er det viktig at det er profesjonelle PUDO-medarbeidere som kan sikre at de riktige delene returneres. Mange av våre kunder arbeider med serviceleverandører som ofte ikke vet nøyaktig hvilken tekniker som blir sendt til en bestemt reparasjon. I slike tilfeller kan reservedelene bli sendt til en av våre PUDO-er i umiddelbar nærhet av sluttkunden, og teknikeren kan hente reservedelen sin her rett før reparasjonen skal utføres. Vi har mer enn 75 PUDO-er i Norden.

Hvis du vil ha mer informasjon om DANX, kan du besøke vår hjemmeside på www.danx.com

    

Kontaktskjema

Navn *
E-mail *
Telefon
Tema *

Kontakt os

Du er alltid velkommen til å ringe oss på +47 2195 9300. Vi er tilgjengelige 24/7.

Hvis du vil lese mer om DANX, kan du laste ned vår PDF her.

DANX – både dag og natt